Zupa
(do wyboru jedna dla wszystkich gości)
podana w wazach
- Barszcz czerwony podany z uszkami
- Krem z buraka z czosnkową grzanką
- Grzybowa podana z kluseczkami
- Tradycyjny rosół z domowym makaronem
- Rosół z kaczki podany z pierożkami mięsnymi
- Krem z czerwonych warzyw podany z groszkiem ptysiowym
Danie główne
(podane na paterach 3 rodzaje po 70%)
- Pierogi z kapustą i grzybami 6szt./os
- Pierogi z suszonymi pomidorami i serem 6szt./os
- Tradycyjny kotlet schabowy podany na kapuście zasmażanej
- Schab duszony w sosie grzybowym
- Żeberka w kapuście
- Kotlet de volaille
- Dorsz na pomidorowych juliennach warzywnych
- Sandacz w sosie cytrynowym
- Polędwiczki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym
- Filet z kurczaka panierowany
- Sakiewka ze schabu faszerowana serem, pieczarkami i papryką
- Udka i pałki z kurczaka pieczone w miodzie
- Camembert podany z żurawiną, świeżymi warzywami i chrupiącą grzanką
Dodatki do dania głównego
(do wyboru dwa rodzaje)
- Ziemniaki z wody podane ze świeżym koperkiem
- Ziemniaki opiekane z ziołami
- Puree ziemniaczane
- Kluski śląskie z sosem pieczeniowym
- Ryż gotowany podany z natką pietruszki
- Kasza gryczana / jęczmienna
Dodatkowo do każdego dania serwujemy bukiet surówek (2 rodzaje do wyboru)
- Mizeria
- Surówka z kapusty pekińskiej z czosnkiem
- Surówka z białej kapusty
- Świeże warzywa z sosem vinaigrette
- Warzywa gotowane podane z masłem i ziołami
- Colesław
- Buraczki czerwone
- Karmelizowane marchewki
Przekąski zimne
(do wyboru 4 rodzaje przekąsek)
- Ryba po grecku 100g/os
- Śledź w śmietanie 100g/os
- Śledź w oleju 100g/os
- Śledź po cygańsku 100g/os
- Karp w galarecie- 100g/os
- Decha mięs pieczystych (karkówka marynowana czosnkiem i ziołami, schab faszerowany suszonymi pomidorami, szynka pieczona), podane z chrzanem i musztardą – 100 g/os.
- Pasztet pieczony z żurawiną podany z pomidorkami koktajlowymi – 100g/os
- Tradycyjna sałatka jarzynowa – 100 g/os.
- Sałatka z suszonymi pomidorami, tortellini, rukolą, prażonym słonecznikiem, mozzarellą i sosem musztardowo-miodowym – 100 g/os.
- Sałatka z tuńczykiem, selerem naciowym, żółtym serem, kukurydzą i majonezem – 100 g/os.
- Sałatka gyros z chrupiącymi grzankami – 100 g/os.
- Sałatka śledziowa z burakiem, ogórkami, jajkiem ziemniakami i kukurydzą-
100g/os.
- Kruche tartaletki nadziewane (1 lub 2 rodzaje do wyboru) – 3 szt./os.
-
- pastą jajeczną z cebulką i natką pietruszki
- pastą z surimi i koperkiem
- pastą śledziową
- pastą pieczarkową
- Łódeczki z ciasta francuskiego z serkiem chrzanowym, łososiem, pieczonymi pomidorkami i koperkiem – 2 szt./os.
- Sałatka z burakiem, rukolą, kozim serem i słonecznikiem – 100 g/os.
Przekąski ciepłe
(do wyboru 2 przekąski ciepłe)
- Mix świątecznych pierogów (3szt./os)
- z kapustą i grzybami
- mięsne
- ruskie okraszone cebulką
- ze szpinakiem i serkiem
- Szaszłyki drobiowe z warzywami – 1 szt./os.
- Szaszłyki wieprzowe z warzywami – 1 szt./os.
- Szaszłyki warzywne – 1 szt./os.
- Krokiety z serem i pieczarkami podane z barszczem czerwonym – 1 szt./os.
- Bigos z kiszonej kapusty – 150 g/os.
- Gołąbki z sosem pieczarkowym
- Wigilijna kapusta z grochem
Pieczywo bez ograniczeń
Dodatkowa zimna przekąska 14zł./ os.
Dodatkowa ciepła przekąska 18zł./ os.
Ciasto
Dwa kawałki na osobę (2 rodzaje)
Podane na bufecie
Dodatkowo bez ograniczeń dla wszystkich gości
Kawa oraz herbata – podana na bufecie
Soki owocowe, woda mineralna – dostępne na stołach
Kompot z suszu - podany w stołach
Napoje gazowane (2 rodzaje) – dodatkowo 10 zł/os.
Cena menu
219 zł/os.
Lokal na wyłączność
Rezerwacja sali do 7 godzin
Każda kolejna godzina płatna 500 zł
Dekoracja stołów (obrusy na wszystkie stoły, serwetki bankietowe, świece, dekoracje świąteczne), pokrowce na wszystkie krzesła.
Opłata za wniesienie własnego alkoholu 20 zł/os.
Istnieje możliwość skorzystania z naszej oferty alkoholi